Svetovanje v ski & bike servisuZakaj servisiranje smuči ali snežnih desk?

Tudi najboljša podlaga smuči ali snežnih desk ne drži večno. Led in kamenje poškodujeta drsno površino in naredita robnike tope. Udobje vožnje in vodljivosti smuči ali boarda se močno zmanjšata, zato potrebujemo veliko več moči in poveča se nevarnost nesreče.

S strokovnim servisiranjem in s pravo tehnologijo "spravimo" smuči ali snežno desko spet v dobro stanje!

Kadar je potrebno, morajo vaše vezi delovati in se morajo odpreti. S pravilno nastavljeno vezjo uživate najpopolnejšo varnost in največje veselje v vožnji.

Kdaj servisiranje smuči ali snežnih desk?

Kako pogosto daste servisirati smuči ali snežno desko je odvisno od snežnih pogojev, terena in vašega nivoja dosežkov. TOM SKI SERVIS vam priporoča naslednje:

  • pred prvo smuko pozimi,
  • po približno štirih (4) dneh smučanja,
  • in na koncu sezone.

Večje poškodbe drsne obloge ali robnikov naj bi bile takoj odpravljene!

Redno servisiranje in nekaj preprostih vzdrževalnih ukrepov, ki jih lahko opravite sami, ohranja vaše smuči ali snežno desko v dobrem stanju:

  • po vsakem smučanju očistite in osušite drsno oblogo in robnike,
  • morebitne poškodbe naj bi se takoj odpravile,
  • smuči ali board hranite na hladnem ali suhem mestu,
  • servisiranje in debeli sloj voska na koncu sezone ohranita vaš športni pripomoček do naslednje sezone v dobrem stanju.

Preverite sami!

Zaman se trudite, da bi robniki dobro prijemali na ledenih ploščah, temveč kar oddrsavate in izgubite kontrolo. Ne morete voziti po robnikih in delati velikih, razgibanih lokov ali ovinkov.
Vaši robniki so topi in zaobljeni.
Na ravnih prehodih vas vsi prehitijo.
Vaša drsna obloga je izsušena in uničena.

Vaše smuči ali snežna deska gredo po svoje in so nevodljive. Nimate občutka trdnosti, temveč morate biti vsak trenutek pripravljeni na padec.
Vaš profil drsne obloge ni raven, zato je potrebno vaše smuči obdelati na brusnem kamnu.

Obloga je razpraskana.
Popraviti je potrebno oblogo.

Robniki so poškodovani, rebrasti, razbiti, topi.
Potrebno je brušenje robnikov.

Na oblogi se kažejo svetli madeži, je hrapava, neravna in izsušena.
Mazanje smuči ali snežne deske.

Smuči ali snežno desko na neravninah težko kontroliramo.
Potreben je popolni servis.

Nastavitev vezi.
Najmanj enkrat na sezono.

Kaj Vam nudimo pri servisiranju smuči ali snežnih desk?

Pri dobrem servisiranju se zmogljivost vaših smuči ali snežne deske prilagodi vašemu znanju smučanja. Serviserju povejte, kateri stil vožnje imate najrajše in vam ustreza, kateri teren vam je najljubši in katere so vaše ostale težave. Tako bo serviser pripravo smuči ali snežno desko lažje uskladil z vami!

Kje servisiranje smuči ali snežne deske?

Najbolje v TOM SKI SERVISU, kjer izvajamo servisiranje z Wintersteiger tehnologijo.

Servisiranje smuči ali snežnih desk naj opravi izurjen serviser, ki pozna vaše potrebe. Nestrokovno servisiranje ima lahko negativen učinek in vam pokvari zabavo pri smučanju ali deskanju.

Čeprav je možno ročno servisiranje, je večina specializiranih servisov investirala v moderne Wintersteigerjeve naprave, ki zagotavljajo odlične obloge, natančne robnike in najboljše nastavljene vezi.

Redno servisiranje smuči ali snežnih desk zagotavlja večjo varnost in kvaliteto vaše smuke!

 

TEMELJNI KORAKI PRI SERVISIRANJU SMUČI ALI SNEŽNE DESKE


ČIŠČENJE

Vrhnja stran, obloga in robniki se očistijo in obrišejo, da se odstrani umazanija. Nato se pregledajo poškodbe na vaših smučeh ali boardu.

POPRAVILO OBLOGE

Po čiščenju se zapolnijo vse zareze, brazde in luknje s posebno plastiko za drsne obloge.

BRUŠENJE OBLOG

Celotna obloga se sedaj zbrusi na brusnem kamnu. Pri tem se naredijo drobne zarezice, obloga postane gladka in ravna. Potemtakem lahko obloga sprejme več voska in skupaj s strukturo tvori posebno fazo drsenja (nova struktura prepreči vsrkavanje in trenje med oblogo in snegom). Vaše smuči ali board bodo drsele bolje in hitreje, prehod z robnika na robnik je lažji. Poleg tega zahtevajo različne temperature in snežni pogoji različne vrste struktur - samo serviser pozna pravilno formulo.

BRUŠENJE ROBNIKOV

Glede na zmogljivost, ki jo pričakujete od vaše športne opreme večino robnikov smuči ali boardov "spustimo" med 0 in 2 stopinje: nastane neprekinjena ostra in gladka površina.

Revolucionarna Wintersteigerjeva naprava - Ceramic Disc Finish - omogoča brušenje takšnih kotov, ki nudijo najboljši oprijem na strmini.

MAZANJE

Zadnji korak pri vsakem servisiranju je nanašanje vročega voska. Vroči vosek impregnira oblogo, ščiti pred poškodbami in izboljša drsne in vodljivostne lastnosti smuči ali boardov.

 

Servis koles

 

Pomembno je da imamo kolo primerno servisirano. Zaščititi moramo svojo nakup in poskrbeti za optimalno delovanje, da lahko brezskrbno uživamo ob vožnji. Ta lahko traja z dobrim servisom več let. Pri nas imamo za vzdrževanje koles usposobljeno osebje in vse potrebno za profesionalno oskrbo vašega kolesa.
Smo pooblaščeni servis za kolesa Basso, Lee cougan, Author, Bergamont, Agang ter kolesa kupljena v prodajalnah Intersport (Nakamura, Genesis, Head - zanje v okviru garancijskih pogojev nudimo  prvi servis). 
Smo pooblaščen servis za kolesa kupljena v Merkatorju in Tuš-u, zanje v okviru garancijskih pogojev nudimo servis.
 
Servisiramo kolesa vseh vrst in znamk!
Priporočamo, da kolo pred vsako sezono pripeljete na vzdrževalni servis, kjer bomo poskrbeli, da bo vse pripravljeno za varno in prijetno vožnjo.
Kaj je potrebno servisirati na kolesu?
Na sezonskem servisu poskrbimo za pregled celotnega kolesa. Kolo v naši delavnici pregledamo, centriramo obroče, nastavimo zavore, nastavimo menjalnike, namažemo verigo, pregledamo in namažemo gonilne ležaje, namažemo ali zamenjamo bovdne in pletenice, pregledamo in namažemo pesta, pregledamo pnevmatike.
Tako preverimo in odpravimo vse dejavnike, ki bi lahko uničili naše kolesarjenje in kolo.

 

Servis fitnes naprav

Nudimo servis fitnes naprav - sobnih koles, tekalnih stez, steperjev...blagovne znamke Energetics.
Smo pooblaščeni servis za fitnes naprave znamke Energetics (Intersport).
 
Najboljši ski & bike servis v mestu
TOM SKI SERVIS, Tomo Gorišek s.p.
Cesta II/26
3320 Velenje
Telefon: 03 897 74 36, 03 897 74 37,
Mobitel: 041 576 109, 051 619 898
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 20.00 ure (zima).
                    ponedeljek, sreda, petek od 16.00 do 20.00 po dogovoru (poletje).

Vremenska napoved

20 let Tom Ski Servis